In onze praktijk werken we met 7 verloskundigen op de werkvloer, verdeeld in 2 teams. Hierdoor zijn er altijd voldoende verloskundigen voor je beschikbaar maar zal je in principe vertrouwde gezichten zien. Bij de intake hoor je binnen welk team je valt. Beide teams stellen zich hieronder aan je voor.

Team Roos

Berdien Eilander – Pepping

Ik ben opgegroeid in Espel. Als kind mocht ik een dagje mee met de kraamverzorgster van mijn neefje en zo is het idee voor verloskundige ontstaan. Na mijn opleiding in Groningen werk ik sinds 2011 met veel plezier op Urk. Samen met mijn man en 2 kinderen woon ik in Emmeloord.

Als verloskundige is mijn specialisatie het begeleiden van de centering pregnancy. Daarnaast vervul ik samen met Karine van der Heijden-Straatsma taken in het runnen van de praktijk als bedrijf.

Ilse Tromp

Mijn naam is Ilse Tromp, een nuchtere meid vanuit Vollenhove. Ik ben begonnen met de opleiding tot verpleegkundige, met als uiteindelijke doel; de verloskunde opleiding. Dit is inmiddels gelukt en daarmee is mijn droom uitgekomen.  Ik vind het fantastisch om jullie te mogen begeleiden tijdens deze bijzondere periode in jullie leven. Mijn doel is dan ook om dit enthousiasme op jullie over te brengen, samen te kijken naar hoe jullie de zorg wensen en een team te vormen. Naast mijn enthousiasme voor dit vak, ben ik fan van mooie reizen maken, terrasjes pakken en spontane uitjes met vriendinnen.

Lisa van Raalte

Ik ben geboren, getogen en woonachtig in Zwolle. Mijn allergrootste hobby is toch wel lekker eten en samenzijn met mijn partner, familie en vrienden. Daarnaast hou ik ook van schilderen, sporten, koken, winkelen en reizen. Ik ben afgestudeerd als verloskundige in Antwerpen. Natuurlijk hoop ik vooral tijdens de bijzondere weg naar ouderschap een bijdrage voor jou/jullie te kunnen zijn, door samen de wensen en mogelijkheden te bespreken.

Team Anjer

Heleen Visser

Mijn naam is Heleen Visser. Ik ben geboren en getogen in Wezep op de Veluwe. Na de middelbare school heb ik de Pabo afgerond en heb ik een aantal jaren voor de klas gestaan. Vrij snel begon de wens te ontstaan om weer in de schoolbanken te kruipen. Dat resulteerde erin dat ik in de zomer van 2016 mijn diploma tot verloskundige in ontvangst mocht nemen en nu met veel plezier als verloskundige op Urk werk. 

Mijn specialisatie binnen de verloskunde is het begeleiden van centering pregnancy. 

Sascha ten Napel - van der Werff

Mijn naam is Sascha ten Napel – van der Werff. Na het afronden van de studie Culturele Antropologie (sociaal wetenschapper) heb ik besloten het roer om te gooien. Ik wilde meer met mensen werken en de geboortezorg heeft mij altijd al gefascineerd. Zodoende heb ik voor verloskunde gekozen, een keus waar ik geen moment spijt van heb gehad! Ik heb zelf een aantal jaar in Emmeloord gewoond en ken Urk via mijn vrienden en familie. Ik werk met veel plezier op Urk. Naast mijn werk als verloskundige werk ik ook als echoscopist bij Echonop. Je kan mij ook tegenkomen bij het maken van een echo.

Mijn specialisatie binnen de verloskunde is echoscopie, het begeleiden van centering pregnancy en het geven van voorlichtingsavonden over zwangerschap en bevalling.

Elske Hempel-Bosscha

Mijn naam is Elske Hempel, getrouwd en moeder van 3 jongvolwassen kinderen. Ik ben geboren en opgegroeid in Friesland en ging op 19 jarige leeftijd naar Rotterdam om verloskunde te studeren. Samen met 2 collegae heb ik daarna met veel plezier in Almere zo’n 4500 zwangeren en meer dan 1000 bevallingen mogen begeleiden. Toen onze tweeling werd geboren, 2 jaar na de geboorte van onze dochter lukte het me echter niet meer mijn beroep als verloskundige te combineren met ons drukke gezinsleven. Ik ben dankbaar dat ik de keuze heb gehad volledig voor onze kinderen te mogen zorgen en mijn man als dirigent voor ons gezinsinkomen zorgde. De tijd kwam dat onze kinderen hun nest hebben verlaten en hun eigen levenspad bewandelen. Tijd voor mij om mijn passie, mijn liefde voor de geboortezorg weer op te pakken.

Mijn specialiteit in de verloskunde is traumaverwerking in de verloskunde, centering pregnancy en het geven in informatieavonden.

Het werk achter de schermen

Karine van der Heijden – Straatsma

Ik ben opgegroeid in de polder. Na de opleiding tot verloskundige in Maastricht ben ik gestart met de verloskundige praktijk op Urk. Na jaren met plezier te hebben gewerkt heb ik besloten om nu achter de schermen te gaan werken. Op deze manier heb ik meer tijd voor mijn gezin. Samen met mijn man en kinderen woon ik op een boerderij bij Tollebeek.

Nynke Noordhuis-Jorritsma

Mijn naam is Nynke en ik ben opgegroeid hier in de polder. Na mijn studie (Sociaal Pedagogische Hulpverlening) ben ik moeder geworden van 3 kinderen en startte ik een creatieve webwinkel.  In 2019 ben ik bij Madelief begonnen als co-begeleider Centering Pregnancy. Dit doe ik met ontzettend veel plezier, vind het echt super om een stukje met jullie mee te mogen lopen in deze bijzondere periode in je leven. Een paar jaar later kwamen daar mijn werkzaamheden als praktijkassistente bij. Mocht je je aan 't begin van je zwangerschap aanmelden bij Madelief, dan is de kans groot dat je mij aan de lijn krijgt om alles door te spreken en je afspraken in te plannen. In mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig, lees ik een boek, doe ik leuke dingen met m'n gezin, wandel een rondje door 't bos met een leuke podcast op m'n oren of ga ik naar 't theater met een vriendin.


Cliënttevredenheid

Aan het einde van het kraambed ontvangt elke cliënt van ons een enquête met vragen over de zorgverlening in zwangerschap, tijdens de baring en in het kraambed. Via deze vragen kunnen wij duidelijk krijgen wat de sterke en minder sterke punten van onze praktijk zijn. Naar aanleiding van de cliëntenenquêtes hebben wij een aantal punten naar voren zien komen.
Als verbeterpunt kwam de wens naar meer informatie over bevallen, kraamtijd en borstvoeding naar voren. Als verbeterpunt kwam de wens naar meer informatie over bevallen, kraamtijd en borstvoeding naar voren. Inmiddels zijn we gestart met de centering pregnancy waarin deze informatie en het bewust hierover nadenken veel meer aan bod komt dan in de reguliere controles. Ook hebben we informatieavonden opgezet om aan deze vraag te voldoen. Ga naar Zwangeropurk voor meer informatie. Sterke punten kwamen veel naar voren. Hierbij bleek vooral de persoonlijke begeleiding, vrouwen onder elkaar, ruime tijd voor zorgverlening, vriendelijkheid en duidelijke informatie goed te scoren. Sterke punten kwamen veel naar voren. Hierbij bleek vooral de persoonlijke begeleiding, vrouwen onder elkaar, ruime tijd voor zorgverlening, vriendelijkheid en duidelijke informatie goed te scoren.

Het cijfer dat wij mochten ontvangen voor de zorgverlening van onze cliënten was gemiddeld een 9.0!

We willen iedereen bedanken voor het invullen van de enquête!


Kwaliteitsregister

Wij staan als verloskundigen ingeschreven in het kwaliteitsregister van de KNOV. In het Kwaliteitsregister Verloskundigen staan verloskundigen geregistreerd die voldoen aan de volgende eisen:

  • Vermelding in het BIG-register als verloskundige
  • Gemiddeld ten minste 10 uur per week werkzaam als verloskundige
  • Deelname aan klachtenregeling
  • Ondertekening van een verklaring dat de verloskundige de gangbare beroepsnormen in acht neemt

De registratie is 5 jaar geldig. Na deze periode geldt er een aanvullende eis voor herregistratie:
aantoonbaar minimaal 200 uur besteden, in 5 jaar, aan deskundigheidsbevorderende activiteiten zoals nascholing, vaardigheidstrainingen, publicaties, stagebegeleiding, intercollegiaal overleg. Meer informatie is te vinden op de website van de KNOV.


Klachtenregeling

Heb je een klacht over je verloskundige?
Het is belangrijk dat je je goed voelt bij je verloskundige. Want zwanger zijn is al spannend genoeg. Daarom doen we er alles aan om jou en je kindje goed te begeleiden. Het is prettig als het contact met je verloskundige en andere professionals in onze praktijk deskundig en aangenaam verloopt. Toch kan het voorkomen dat je een klacht hebt.

  1. Bespreek je klacht met je verloskundige: Zit je met vragen? Of twijfels? Ben je ergens ontevreden over? Vertel het ons. We nemen graag de tijd om rustig met je te praten.
  2. Schakel onze klachtenfunctionaris in: Lukt het niet om er samen met ons uit te komen? Of wil je hulp bij het indienen van een klacht? Neem dan contact op met de klachtenfunctionaris van het CBKZ (Centraal Bureau Klachtenmanagement in de Zorg). Zij (of hij) is onpartijdig, werkt onafhankelijk en helpt je graag verder met ondersteuning en advies. Ook bemiddelt de klachtenfunctionaris bij het vinden van een oplossing. Alles wat je de klachtenfunctionaris vertelt, is vertrouwelijk.De externe klachtenfunctionaris van het CBKZ is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag (van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.30 uur) via 088 - 0245123. Je kunt ook een mail sturen naar klachtverloskunde@cbkz.nl.  

Ga voor meer informatie naar www.klachtverloskunde.nl.