In onze praktijk werken we met verschillende verloskundigen, assistentes en een praktijkmanager. Hieronder stellen ze zich aan je voor!

Berdien Eilander – Pepping

Ik ben opgegroeid in Espel. Als kind mocht ik een dagje mee met de kraamverzorgster van mijn neefje en zo is het idee voor verloskundige ontstaan. Na mijn opleiding in Groningen werk ik sinds 2011 met veel plezier op Urk. Samen met mijn man en 2 kinderen woon ik in Emmeloord.

Als verloskundige is mijn specialisatie het begeleiden van de centering pregnancy. Daarnaast vervul ik samen met Karine van der Heijden-Straatsma taken in het runnen van de praktijk als bedrijf.

Colinda van den Belt

Mijn naam is Colinda van den Belt. Ik ben opgegroeid en wonend in IJsselmuiden. Na het afronden van de opleiding doktersassistent heb ik besloten terug de schoolbanken in te gaan en verloskunde te studeren. Een keuze waar ik geen moment spijt van heb gehad! Na het afronden van de opleiding werk ik met veel plezier op Urk. Het blijft bijzonder en mooi om jullie tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamperiode te mogen begeleiden. Naast mijn liefde voor het vak word ik blij van wandelen, afspreken met vriendinnen en lekker eten.

Mijn specialiteit in de verloskunde is het geven van informatieavonden.

Heleen Visser

Mijn naam is Heleen Visser. Ik ben geboren en getogen in Wezep op de Veluwe. Na de middelbare school heb ik de Pabo afgerond en heb ik een aantal jaren voor de klas gestaan. Vrij snel begon de wens te ontstaan om weer in de schoolbanken te kruipen. Dat resulteerde erin dat ik in de zomer van 2016 mijn diploma tot verloskundige in ontvangst mocht nemen en nu met veel plezier als verloskundige op Urk werk. 

Mijn specialisatie binnen de verloskunde is het begeleiden van centering pregnancy. 

Nicoline Uittenbroek

Mijn naam is Nicoline Uittenbroek. Ik ben getrouwd, moeder van 5 kinderen en woon in Swifterbant. Na jaren met veel plezier een eigen praktijk te hebben gehad in Dronten, ben ik nu op Urk neergestreken.

Elske Hempel-Bosscha

Mijn naam is Elske Hempel, getrouwd en moeder van 3 jongvolwassen kinderen. Ik ben geboren en opgegroeid in Friesland en ging op 19 jarige leeftijd naar Rotterdam om verloskunde te studeren. Samen met 2 collegae heb ik daarna met veel plezier in Almere zo’n 4500 zwangeren en meer dan 1000 bevallingen mogen begeleiden. Toen onze tweeling werd geboren, 2 jaar na de geboorte van onze dochter lukte het me echter niet meer mijn beroep als verloskundige te combineren met ons drukke gezinsleven. Ik ben dankbaar dat ik de keuze heb gehad volledig voor onze kinderen te mogen zorgen en mijn man als dirigent voor ons gezinsinkomen zorgde. De tijd kwam dat onze kinderen hun nest hebben verlaten en hun eigen levenspad bewandelen. Tijd voor mij om mijn passie, mijn liefde voor de geboortezorg weer op te pakken.

Mijn specialiteit in de verloskunde is traumaverwerking in de verloskunde, centering pregnancy en het geven in informatieavonden.

Het werk achter de schermen

Praktijkmanager

Karine van der Heijden – Straatsma

Ik ben opgegroeid in de polder. Na de opleiding tot verloskundige in Maastricht ben ik gestart met de verloskundige praktijk op Urk. Na jaren met plezier te hebben gewerkt heb ik besloten om nu achter de schermen te gaan werken. Op deze manier heb ik meer tijd voor mijn gezin. Samen met mijn man en kinderen woon ik op een boerderij bij Tollebeek.

Assistentes

Nynke Noordhuis-Jorritsma

Mijn naam is Nynke en ik ben opgegroeid hier in de polder. Na mijn studie (Sociaal Pedagogische Hulpverlening) ben ik moeder geworden van 3 kinderen en startte ik een creatieve webwinkel.  In 2019 ben ik bij Madelief begonnen als co-begeleider Centering Pregnancy. Dit doe ik met ontzettend veel plezier, vind het echt super om een stukje met jullie mee te mogen lopen in deze bijzondere periode in je leven. Een paar jaar later kwamen daar mijn werkzaamheden als praktijkassistente bij. Mocht je je aan 't begin van je zwangerschap aanmelden bij Madelief, dan is de kans groot dat je mij aan de lijn krijgt om alles door te spreken en je afspraken in te plannen. In mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig, lees ik een boek, doe ik leuke dingen met m'n gezin, wandel een rondje door 't bos met een leuke podcast op m'n oren of ga ik naar 't theater met een vriendin.

Chantal Knook-Stevens

Ik ben Chantal Knook - Stevens. Ik kom uit Espel, ben getrouwd en moeder van drie opgroeiende pubers. Coen, Fleur en Luuk. Ik woon op een akkerbouwbedrijf buiten Espel. Ik werk bij Madelief als assistente en co-begeleider. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om te wandelen met of zonder hond, met vriendinnen afspreken, shoppen met de kids, feestjes en uiteten met mijn man.


Cliënttevredenheid

Aan het einde van het kraambed ontvangt elke cliënt van ons een enquête met vragen over de zorgverlening in zwangerschap, tijdens de baring en in het kraambed. Via deze vragen kunnen wij duidelijk krijgen wat de sterke en minder sterke punten van onze praktijk zijn. Naar aanleiding van de cliëntenenquêtes hebben wij een aantal punten naar voren zien komen.
Als verbeterpunt kwam de wens naar meer informatie over bevallen, kraamtijd en borstvoeding naar voren. Als verbeterpunt kwam de wens naar meer informatie over bevallen, kraamtijd en borstvoeding naar voren. Inmiddels zijn we gestart met de centering pregnancy waarin deze informatie en het bewust hierover nadenken veel meer aan bod komt dan in de reguliere controles. Ook hebben we informatieavonden opgezet om aan deze vraag te voldoen. Ga naar Zwangeropurk voor meer informatie. Sterke punten kwamen veel naar voren. Hierbij bleek vooral de persoonlijke begeleiding, vrouwen onder elkaar, ruime tijd voor zorgverlening, vriendelijkheid en duidelijke informatie goed te scoren. Sterke punten kwamen veel naar voren. Hierbij bleek vooral de persoonlijke begeleiding, vrouwen onder elkaar, ruime tijd voor zorgverlening, vriendelijkheid en duidelijke informatie goed te scoren.

Het cijfer dat wij mochten ontvangen voor de zorgverlening van onze cliënten was gemiddeld een 9.0!

We willen iedereen bedanken voor het invullen van de enquête!


Kwaliteitsregister

Wij staan als verloskundigen ingeschreven in het kwaliteitsregister van de KNOV. In het Kwaliteitsregister Verloskundigen staan verloskundigen geregistreerd die voldoen aan de volgende eisen:

  • Vermelding in het BIG-register als verloskundige
  • Gemiddeld ten minste 10 uur per week werkzaam als verloskundige
  • Deelname aan klachtenregeling
  • Ondertekening van een verklaring dat de verloskundige de gangbare beroepsnormen in acht neemt

De registratie is 5 jaar geldig. Na deze periode geldt er een aanvullende eis voor herregistratie:
aantoonbaar minimaal 200 uur besteden, in 5 jaar, aan deskundigheidsbevorderende activiteiten zoals nascholing, vaardigheidstrainingen, publicaties, stagebegeleiding, intercollegiaal overleg. Meer informatie is te vinden op de website van de KNOV.


Klachtenregeling

Heb je een klacht over je verloskundige?
Het is belangrijk dat je je goed voelt bij je verloskundige. Want zwanger zijn is al spannend genoeg. Daarom doen we er alles aan om jou en je kindje goed te begeleiden. Het is prettig als het contact met je verloskundige en andere professionals in onze praktijk deskundig en aangenaam verloopt. Toch kan het voorkomen dat je een klacht hebt.

  1. Bespreek je klacht met je verloskundige: Zit je met vragen? Of twijfels? Ben je ergens ontevreden over? Vertel het ons. We nemen graag de tijd om rustig met je te praten.
  2. Schakel onze klachtenfunctionaris in: Lukt het niet om er samen met ons uit te komen? Of wil je hulp bij het indienen van een klacht? Neem dan contact op met de klachtenfunctionaris van het CBKZ (Centraal Bureau Klachtenmanagement in de Zorg). Zij (of hij) is onpartijdig, werkt onafhankelijk en helpt je graag verder met ondersteuning en advies. Ook bemiddelt de klachtenfunctionaris bij het vinden van een oplossing. Alles wat je de klachtenfunctionaris vertelt, is vertrouwelijk.De externe klachtenfunctionaris van het CBKZ is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag (van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.30 uur) via 088 - 0245123. Je kunt ook een mail sturen naar klachtverloskunde@cbkz.nl.  

Ga voor meer informatie naar www.klachtverloskunde.nl.