In onze praktijk werken we met 6 verloskundigen op de werkvloer, verdeeld in 2 teams. Hierdoor zijn er altijd voldoende verloskundigen voor je beschikbaar maar zal je in principe 3 vertrouwde gezichten zien. Bij de intake hoor je binnen welk team je valt. Beide teams stellen zich hieronder aan je voor. 

Team Roos

Berdien Eilander – Pepping

Ik ben opgegroeid in Espel. Als kind mocht ik een dagje mee met de kraamverzorgster van mijn neefje en zo is het idee voor verloskundige ontstaan. Na mijn opleiding in Groningen werk ik sinds 2011 met veel plezier op Urk. Samen met mijn man woon ik in Emmeloord. 

Als verloskundige is mijn specialisatie echoscopie en het begeleiden van de centering pregnancy. Daarnaast vervul ik samen met Karine van der Heijden-Straatsma taken in het runnen van de praktijk als bedrijf. 

Sascha ten Napel - van der Werff

Mijn naam is Sascha ten Napel – van der Werff. Na het afronden van de studie Culturele Antropologie (sociaal wetenschapper) heb ik besloten het roer om te gooien. Ik wilde meer met mensen werken en de geboortezorg heeft mij altijd al gefascineerd. Zodoende heb ik voor verloskunde gekozen, een keus waar ik geen moment spijt van heb gehad! Ik heb zelf een aantal jaar in Emmeloord gewoond en ken Urk via mijn vrienden en familie. Ik werk met veel plezier op Urk.

Mijn specialisatie binnen de verloskunde is het begeleiden van centering pregnancy en het geven van voorlichtingsavonden over zwangerschap en bevalling. 

 

Debbie Klercq

Ik ben Debbie, 33 jaar en afkomstig onder de rook van Amsterdam. Verzorgen en nachturen maken heb ik van huis uit mee gekregen als dochter van een bakker en verpleegkundige. Ik vind dit het aller-leukste beroep wat er is. Iedere dag is anders in ons vak. Zwanger zijn, bevallen en kersverse ouders zijn is een gebeurtenis waar zorg op maat en persoonlijke aandacht erg belangrijk zijn. Geen één situatie is standaard. De uitdaging om in iedere vrouw en haar situatie die gewenste informatie en zorg op maat te geven vind ik leuk.

Mijn specialisatie binnen de verloskunde is echoscopie. 

 

Team Anjer

Heleen Visser

Mijn naam is Heleen Visser. Ik ben geboren en getogen in Wezep op de Veluwe. Na de middelbare school heb ik de Pabo afgerond en heb ik een aantal jaren voor de klas gestaan. Vrij snel begon de wens te ontstaan om weer in de schoolbanken te kruipen. Dat resulteerde erin dat ik in de zomer van 2016 mijn diploma tot verloskundige in ontvangst mocht nemen en nu met veel plezier als verloskundige op Urk werk. 

Mijn specialisatie binnen de verloskunde is het begeleiden van centering pregnancy. 

Celia Bos

Mijn naam is Celia Bos. Naast de passie voor het vak, lees ik graag een boek en vind ik het heerlijk om de natuur in te trekken voor een mooie wandeling. Nadat ik de middelbare school heb afgerond ben ik twee jaar geneeskunde gaan studeren in België. Ik kwam er toen achter dat mijn hart niet in de geneeskunde maar bij de verloskunde lag. Daarom heb ik toen besloten om de overstap te maken naar de opleiding tot Verloskundige te Amsterdam waarna ik op Urk een leuke baan heb gevonden.

Mijn specialisatie binnen de verloskunde is het geven van voorlichtingsavonden over zwangerschap en bevalling en het trainen van kraamverzorgenden. 

Roos Brouwer

Mijn naam is Roos Brouwer en kom uit Amsterdam. Vanaf jongs af aan ben ik al geïnteresseerd in zwangerschap en nadat ik op de middelbare school kon meelopen met een verloskundige wist ik
het zeker: Ik wil ook verloskundige worden. Ik werk met veel plezier bij verloskundigenpraktijk Madelief. Ik vind het belangrijk om persoonlijke zorg te bieden en goed te luisteren persoonlijke wensen. Dit om een fijne en gepaste ondersteuning te bieden tijdens de zwangerschap, bevalling en kraambed.

Ik zal te vinden zijn in zowel team Roos als team Anjer.

Het werk achter de schermen

Karine van der Heijden – Straatsma

Ik ben opgegroeid in de polder. Na de opleiding tot verloskundige in Maastricht ben ik gestart met de verloskundige praktijk op Urk. Na jaren met plezier te hebben gewerkt heb ik besloten om nu achter de schermen te gaan werken. Op deze manier heb ik meer tijd voor mijn gezin. Samen met mijn man en kinderen woon ik op een boerderij bij Tollebeek.


Cliënttevredenheid

Aan het einde van het kraambed ontvangt elke cliënt van ons een enquête met vragen over de zorgverlening in zwangerschap, tijdens de baring en in het kraambed. Via deze vragen kunnen wij duidelijk krijgen wat de sterke en minder sterke punten van onze praktijk zijn. Naar aanleiding van de cliëntenenquêtes hebben wij een aantal punten naar voren zien komen.
Als verbeterpunt kwam de wens naar meer informatie over bevallen, kraamtijd en borstvoeding naar voren. Inmiddels zijn we gestart met de centering pregnancy waarin deze informatie en het bewust hierover nadenken enorm is verbeterd. Sterke punten kwamen veel naar voren. Hierbij bleek vooral de persoonlijke begeleiding, vrouwen onder elkaar, ruime tijd voor zorgverlening, vriendelijkheid en duidelijke informatie goed te scoren.

Het cijfer dat wij mochten ontvangen voor de zorgverlening van onze cliënten was gemiddeld een 9.0!

We willen iedereen bedanken voor het invullen van de enquête!


Kwaliteitsregister

Wij staan als verloskundigen ingeschreven in het kwaliteitsregister van de KNOV. In het Kwaliteitsregister Verloskundigen staan verloskundigen geregistreerd die voldoen aan de volgende eisen:

  • Vermelding in het BIG-register als verloskundige
  • Gemiddeld ten minste 10 uur per week werkzaam als verloskundige
  • Deelname aan klachtenregeling
  • Ondertekening van een verklaring dat de verloskundige de gangbare beroepsnormen in acht neemt

De registratie is 5 jaar geldig. Na deze periode geldt er een aanvullende eis voor herregistratie:
aantoonbaar minimaal 200 uur besteden, in 5 jaar, aan deskundigheidsbevorderende activiteiten zoals nascholing, vaardigheidstrainingen, publicaties, stagebegeleiding, intercollegiaal overleg. Meer informatie is te vinden op de website van de KNOV.


Klachtenregeling

Heb je een klacht over je verloskundige?
Het is belangrijk dat je je goed voelt bij je verloskundige. Want zwanger zijn is al spannend genoeg. Daarom doen we er alles aan om jou en je kindje goed te begeleiden. Het is prettig als het contact met je verloskundige en andere professionals in onze praktijk deskundig en aangenaam verloopt. Toch kan het voorkomen dat je een klacht hebt.

  1. Bespreek je klacht met je verloskundige: Zit je met vragen? Of twijfels? Ben je ergens ontevreden over? Vertel het ons. We nemen graag de tijd om rustig met je te praten.
  2. Schakel onze klachtenfunctionaris in: Lukt het niet om er samen met ons uit te komen? Of wil je hulp bij het indienen van een klacht? Neem dan contact op met de klachtenfunctionaris van het CBKZ (Centraal Bureau Klachtenmanagement in de Zorg). Zij (of hij) is onpartijdig, werkt onafhankelijk en helpt je graag verder met ondersteuning en advies. Ook bemiddelt de klachtenfunctionaris bij het vinden van een oplossing. Alles wat je de klachtenfunctionaris vertelt, is vertrouwelijk.De externe klachtenfunctionaris van het CBKZ is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag (van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.30 uur) via 088 - 0245123. Je kunt ook een mail sturen naar klachtverloskunde@cbkz.nl.  

Ga voor meer informatie naar www.klachtverloskunde.nl.