Voorlichtingsavond

Tijdens de zwangerschap kun je gratis aan twee bijeenkomsten deelnemen waar je met je partner welkom bent. Behalve dat je veel informatie ontvangt, is dit ook een gelegenheid met de andere deelnemers en de gespreksleider in gesprek te gaan over wat je bezighoudt tijdens de zwangerschap.

Bijeenkomst “Alles rondom de bevalling”
Tijdens deze bijeenkomst kun je in gesprek gaan met elkaar en met de verloskundige/huisarts en de kraamverzorgende over alles rondom de bevalling en de kraamtijd. Een bevalling is spannend. Het kan dan fijn zijn voorbereid aan de bevalling te beginnen en globaal te weten wat je te wachten staat. Het is ook handig als de partner weet wat hij/zij kan betekenen voor de vrouw die aan het bevallen is. Ga je thuis bevallen of in het ziekenhuis? Wie gaat de bevalling begeleiden? Informatie rondom pijnstilling. Wat kun je verwachten in de kraamtijd? Wat is nog meer handig om te weten? Kortom alle onderwerpen rondom de bevalling komen aan bod. Daarnaast kun je de spullen zien die we gebruiken bij een bevalling zoals bijvoorbeeld de baarkruk. Kortom, een goede voorbereiding op je bevalling! 

Bijeenkomst “Voeding en verzorging”
Deze tweede bijeenkomst staat in het teken van voeding en verzorging. Hierover kun je in gesprek met een jeugdverpleegkundigen van het CJG (Centrum voor Jeugd en Gezin). Kies je voor borst- of flesvoeding? Wat zijn de voor- en nadelen daarvan? Waar moet de moeder rekening mee houden als ze voor borst- of flesvoeding kiest? Wat komt er nog meer kijken bij de verzorging van de baby? Wat is de rol van de jeugdverpleegkundige in de leeftijd 0-4 jaar? Welke dingen doet de jeugdverpleegkundige na vertrek van de kraamverzorgende? Kortom alle vragen die je hebt, kun je daar bespreken.

De avonden worden in samenwerking met het CJG, de huisartsen en de verloskundigen van Urk gehouden in het DOK. Wil je meedoen aan deze avonden, geef je dan op via: het CJG Urk of via 0527-636630, allesrondomdebevalling@zorggroep-onl.nl  Kijk voor de data en tijden van de voorlichtingsavonden op de "Mijn Verloskundigen App" of vraag het na tijdens je controles.


EHBO

Jaarlijks belanden er duizenden kinderen op de afdeling spoedeisende hulp van een ziekenhuis door een ongeluk. Veel van deze ongelukken kun je als ouder voorkomen of je kunt direct zelf handelen.

Als je maar weet wat je moet doen.

Bij de cursus EHBO bij Kinderen leer je wat je kunt doen. Nu je zelf zwanger bent, of papa of mama bent, is het een goed moment om te leren hoe je eerste hulp kunt verlenen bij je kind(eren) via de snelle en gemakkelijke cursus. Wacht dus niet langer en start nu met de cursus!

  • Vergoed door je verzekeraar
  • Gecertificeerd door het Nederlandse Rode Kruis
  • Leer de theorie online, in je eigen tempo
  • De cursus is voor (aanstaande) ouders
  • Inclusief de Nationale EHBO Pas

ehbo-actie-bannerDe cursus: Je volgt de cursus in je eigen tempo. Het bestaat uit een theorie en een praktijkgedeelte. Theorie: Je leert de theorie online door het bekijken van foto's, filmpjes en luisteren naar instructies. De theoriecursus wordt afgesloten met een eindtoets. Praktijk: Nadat de theorie is behaald volgt één praktijkbijeenkomst. Hierbij oefen je, onder begeleiding van een erkende EHBO-instructeur de belangrijkste EHBO-handelingen. Deze praktijkles duurt vier uur. Er is ruimte voor maximaal 14 personen per cursusdatum.